Merkityksellinen työ.

Merkityksellisyys motivoi työntekijää

Työnantaja, kaipaatko sitoutuneita ja motivoituneita työntekijöitä? Tietysti kaipaat, mutta teettekö oikeita asioita, jotta tämä voi toteutua? Oletko rehellisesti miettinyt, mitä kaikki tarkoittaa. Ilman ruusunpunaisia laseja.

Sanoita merkityksellisyyttä ja osoita arvostusta. Tee yhteistyötä HR:n kanssa. Henkilöstöhallinnosta on moneksi ja heillä on työyhteisöön paljon annettavaa, kun johtoryhmä vain kuuntelee sekä osallistaa. Ihmiset tarvitsevat ihmisyyttä, pelkkien numeroiden kautta on vaikea johtaa.

Työyhteisö, jossa on selvä visio sekä jokaisella rooli visiota kohti mentäessä on houkutteleva sekä sitouttava. Me yhdessä, tarmokkaina kuljemme kohti jotakin.

Sanoita siis innostuneesti. Parhaan tuloksen organisaatiolle tulevat aina takomaan ne innostuneet, joka päivä merkitykselliseen työhön tulevat työntekijät. Heiltä voit odottaa myös uusia innovaatioita, kun annat tilaa ja mahdollisuuksia. Joskus pienikin innovaatio voi olla varsin merkittävä!

Merkityksen voi sanoittaa joka alalle ja jokaiseen tehtävään, koska kaikella tekemisellä on merkitystä ja jokainen työntekijä on tärkeä, tehdessään oman osansa.

Aloita visiosta ja siirry strategiaan sekä siihen, mitä se tarkoittaa tiimin ja työntekijän kohdalla. Mitä te haluatte tehdä, kuinka aiotte sinne päästä ja mitä se käytännössä tekemisen tasolla tarkoittaa?

Merkityksellisyyden sanoittaminen työyhteisössä ei ole pelkkää sanahelinää, vaan sillä on aidosti merkitystä, myös motivaation ja yhteishengen luomisen vuoksi. On eri asia mennä tekemään leipää, kun mennä tekemään kaupungin parasta leipää, joka tarjoaa jokaisella suupalalla terveellistä nautintoa. Jokainen työvaihe, työtilan siisteydestä lähtien, leipälähetyksen hymyilevään ja ajallaan kulkevaan toimitukseen saakka, on täynnä merkitystä – mitäpä jos kertoisit tämän työntekijöillenne. Mieti ja sanoita. Osoita arvostusta jokaiselle työntekijälle, tottahan ymmärrät, että jokaisella on tärkeä rooli ja yhdenkin palan puuttuminen tai toiminnon sakkaaminen johtaa täysin epätoivottuun lopputulokseen.

Nostetaan vielä esille asia, josta nykyään tuntuu olevan kiellettyä puhua. On harhakuvitelmaa, että kaikki ihmiset tulisivat töihin ”hyvän pöhinän” vuoksi, näin ei ole, vaan itse asiassa moni tulee töihin aivan rahan vuoksi. Ammatti saatetaan jopa opiskella, ei ensisijaisesti kiinnostavuuden, vaan ensisijaisesti palkkapussin paksuuden vuoksi. Nyt kun sekin on ääneen sanottu, on hyvä ymmärtää, että siitä huolimatta tai varsinkin sen vuoksi visiot ja merkityksellisyys sekä aito yhteisöllisyys ovat tärkeässä asemassa luomassa tarmokasta hyvää pöhinää. Pelkkä palkkapussin paksuus ei yleensä loputtomiin jaksa ylläpitää innostusta työtehtäviin ja sitouttaa työyhteisöön. Ymmärräthän ajatuksen? (Poikkeuksiakin toki löytyy, ainoa työn motivaattori ja merkitys voivat olla raha, mutta tällä kertaa emme mene tähän syvemmälle.)

Vanhat keinot on aika heittää menemään, niiltä osin, kun ne eivät vastaa nykyiseen tarpeeseen. Ole rohkea ja tee muutos. 2020-luvulla työntekijät odottavatlopulta työyhteisöiltä muutakin, kuin säännöllistä palkkapäivää. Työssä halutaan innostua, osallistua, kokea yhteisöllisyyttä, kehittyä niin yksilöinä, kuin tiimitekijöinä. Sekä paljon, paljon muuta. Olettehan mukana tekemässä parempaa työelämää ja sitä kautta parempaa tulosta? Monet teollisen aikakauden vanhat keinot joutavat jo siirtymään syrjään uudenlaisen työelämän tieltä. Odottamalla asiat eivät muutu, vain ainoastaan tarttumalla toimeen ja tekemällä.

Merkityksellisiä työpäiviä,
Jaana Senspireltä
0400986632
jaana@senspire.fi

Saisko olla sitoutunutta henkilökuntaa?

Ihmiset sitoutuvat nykyään työpaikkaan hyvin erilaisilla [...]

LUE LISÄÄ
Yrityksen lakisääteisistä materiaaleista

Lakisääteisiä matskuja, no niitähän riittää joka [...]

LUE LISÄÄ
Selkeydestä on moneksi työpaikalla

Selkeydestä ei voi puhua liikaa, ainakaan [...]

LUE LISÄÄ
HR ammattilaisen roolit ja tehtävät

Edelleen kuulen, kuinka hr:n (henkilöstöhallinnon) tehtävät [...]

LUE LISÄÄ
Työntekijäkokemus ja aidosti toimiva työpaikka – mitä se oikein tarkoittaa?

Aidosti toimivassa työpaikassa viihdytään ja siellä [...]

LUE LISÄÄ
Erilaisuus työyhteisössä on voimavara

Oikein oivallettuna työntekijöiden erilaisuudet ovat nimenomaan [...]

LUE LISÄÄ
Selkeä henkilöstökysely, joka kertoo myös tarvittavat jatkotoimet

Suomalaiseen tieteelliseen tutkimukseen perustuva henkilöstökysely, jota [...]

LUE LISÄÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aloita chat
1
💬 Hei, kuinka voimme olla avuksi?
Vastaamme viesteihin arkisin klo 9.00 - 16.30 välillä, mahdollisimman pian.