Vinkit henkilöstökyselyn tekemiseen.

Selkeä henkilöstökysely, joka kertoo myös tarvittavat jatkotoimet

Suomalaiseen tieteelliseen tutkimukseen perustuva henkilöstökysely, jota käytetään myös maailmalla. Vibecatch saatavilla nyt Senspiren kautta. Kun haluatte kehittää työyhteisöänne tiedolla.

Olipa alanne mikä hyvänsä, Vibecatch henkilöstökysely antaa teille sellaista tietoa, millä on merkitystä. Sen jälkeen tiedätte, mitä teette valmiiksi hyvin ja mihin kannattaa panostaa, jotta henkilöstönne voi vielä paremmin ja työmotivaatio on parhaassa mahdollisessa kunnossa. Nämä ovat asioita, jotka näkyvät myös yrityksestä ulospäin, työnantajamielikuvan sekä asiakaspalvelun muodossa.

Usein on niin, että kysymyksiä ei olla aidosti mietitty, jolloin kyselyihin käytetyt resurssit eivät anna meille riittävästi informaatiota, jotta voisimme tehdä niitä aidosti vaikuttavia toimia. Lisäksi tulosten informointi henkilöstölle saattaa jäädä vaiheeseen tai jatkotoimet jäävät kokonaan tekemättä. Tässä oikein viimeisen päälle klassinen esimerkki hukkaan heitetystä resurssista, joka ei ainakaan lisää positiivista työnantajamielikuvaa.

Miten Vibecatch henkilöstökysely poikkeaa perinteisestä henkilöstökyselystä?

Vibecatch henkilöstökyselyssä (perusmalli) on huolellisesti pohdittuja, tieteelliseen tutkimukseen (Lapin Yliopisto, professori M. Kesti) perustuvia kysymyksiä 15. Näiden kysymysten avulla saadaan työntekijöiltä tarkemmin tietoa, mitkä asiat meillä on hoidettu hyvin ja mitkä asiat kaipaavat kehittämistä. Kyselyn jälkeen työnantaja saa käyttöönsä selkeän raportin, mistä käy selväksi, mitä jatkotoimia kannattaa tehdä.  Vaikuttava henkilöstökysely käyttää samoja menetelmiä, jotka Google on todennut toimiviksi, mutta vielä tehokkaammin.

Perinteisesti henkilöstökyselyssä saadaan vastaukseksi joku luku esim. 1 – 5:n väliltä ja esim. 2.5 tuloksena osoittaisi meille, että tilanne tämän asian tiimoilta ei ole niin hyvä, kun sen haluaisimme olevan. Tämä ei kuitenkaan kerro meille, mitä meidän pitäisi tehdä, jotta pääsisimme parempaan tulokseen. Tästä syystä valitsemme jatkotoimet olettamalla ja päättelemällä, joskus saatamme osua oikeaan ja kehitystä päästään tekemään. Voimme kuitenkin varsin helposti päätellä väärin ja meidän hyvää tarkoittavat kehitystoimet ovat joko tehottomia tai tulevat pahentamaan ongelmaa entisestään.

Perinteisen henkilöstökyselyn tuloksen vääristymä, erittäin lyhyesti selitettynä

Viereisessä kuvaajassa, suora punainen viiva osoittaa perinteisen henkilöstökyselyn tuloksen ja musta viiva QWL-kyselyn tuloksen.

Punainen viiva, jossa käyttäytymisteoriaa ei ole huomioitu, antaa meille näkymän, että asiat olisivat paremmin, kuin ne oikeasti ovat.

QWL-kyselyn tulos (musta viiva) taas auttaa meitä näkemään todellisen tilanteen, jossa asiat on laitettu oikeaan mittakaavaan, ihmisen suorituskyky huomioiden. Tämän ymmärtäminen mahdollistaa tehokkaan puuttumisen mahdollisiin ongelmakohtiin.

Perinteinen henkilöstökysely vs. QWL.

Lapin yliopisto, professori Marko Kesti

QWL (Quality of Worklife) käyttöön

Eli kun haluatte aidosti tietää, mitä kehittämällä saatte hyvinvoinnin kautta parempaa tulosta, ottakaa Vibecatch henkilöstökysely käyttöönne. Mitataan yhdessä teidän QWL eli Quality of Worklife ja lähdetään toteuttamaan aidosti toimivaa työpaikkaa, tieteellisesti todistetuin keinoin.

Kaikki yritykset tähtäävät parempaan tulokseen ja toivottavasti myös parempaan työhyvinvointiin, mikäli siis haluat kuulua tähän joukkoon, ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.

Suomessakin on useita yrityksiä, jotka käyttävät jo vaikuttavaa henkilöstökyselyä (QWL) ja ovat saaneet tämän työkalun käyttöön ottamisella merkittävää kehitystä aikaan. Ei enää sanahelinää vaan aidosti vaikuttavaa mittaamista ja analysointia sekä tekemistä.

Henkilöstökysely, työhyvinvointikysely tai henkilöstötyytyväisyyskysely.
Vibecatch vastaa kaikkiin edellä mainittuihin tarpeisiin. Peruskyselyä on mahdollista myös laajentaa sisältämään muutamia oma valintaisia kysymyksiä, mikäli sellaisille on tarvetta.

Vibecatchistä ja QWL menetelmästä saatte lisätietoa myös seuraavan linkin kautta (suosittelen kuuntelemaan Youtube videon): Next generation job satisfaction polls | VibeCatch

Henkilöstökyselyn tilaukset, tarjoukset ja lisätiedot OTA YHTEYTTÄ-sivun kautta tai suoraan sähköpostilla jaana@senspire.fi.

Tuloksellista viikkoa,
Jaana / Senspire
0400986632

Saisko olla sitoutunutta henkilökuntaa?

Ihmiset sitoutuvat nykyään työpaikkaan hyvin erilaisilla [...]

LUE LISÄÄ
Yrityksen lakisääteisistä materiaaleista

Lakisääteisiä matskuja, no niitähän riittää joka [...]

LUE LISÄÄ
Selkeydestä on moneksi työpaikalla

Selkeydestä ei voi puhua liikaa, ainakaan [...]

LUE LISÄÄ
HR ammattilaisen roolit ja tehtävät

Edelleen kuulen, kuinka hr:n (henkilöstöhallinnon) tehtävät [...]

LUE LISÄÄ
Työntekijäkokemus ja aidosti toimiva työpaikka – mitä se oikein tarkoittaa?

Aidosti toimivassa työpaikassa viihdytään ja siellä [...]

LUE LISÄÄ
Erilaisuus työyhteisössä on voimavara

Oikein oivallettuna työntekijöiden erilaisuudet ovat nimenomaan [...]

LUE LISÄÄ
Selkeä henkilöstökysely, joka kertoo myös tarvittavat jatkotoimet

Suomalaiseen tieteelliseen tutkimukseen perustuva henkilöstökysely, jota [...]

LUE LISÄÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aloita chat
1
💬 Hei, kuinka voimme olla avuksi?
Vastaamme viesteihin arkisin klo 9.00 - 16.30 välillä, mahdollisimman pian.